"The Grand Old Breed"

178417599_1627191060803167_6949093692716

....Ο ΘΕΟΣ ΚΆΠΟΤΕ ΕΊΠΕ....

"Χρειάζομαι κάποιον αρκετά δυνατό για να τραβήξει μία άμαξα....αλλά αρκετά ευγενικό για να αγαπήσει ένα παιδί....αρκετά έξυπνο για να προστατεύσει τον "αφέντη"του ....και αρκετά παθιασμένο για να αγαπήσει την οικογένειά του..... Κάποιος με τόση αγάπη που μπορεί να ανυψώσει το πνεύμα μίας ραγισμένης καρδιάς."..... έτσι δημιούργησε την "Grand Old Breed'.....το American Staffordshire terrier...την πιο όμορφη ψυχή ανάμεσα σε όλες....

J.Ch. "Blade Prime Touch"

288490891_1926686504186953_4933954073258038831_n.jpg

          ..we have a dog that can talk...today she "whispered" to me...

 

      "Protect us form people who come as "friends"....we can protect our selfs from our enemies"--

      "Μια φυλή θα σταθεί όρθια στο χρόνο ή θα πέσει σύμφωνα με τους εκτροφείς της -

       Ούτε οι πιστοί της θαυμαστές, ούτε οι κριτές και οι χειριστές της       ( Handlers), ούτε οι εκθέτες και σίγουρα ούτε οι "εκπαιδευτές" μπορούν να την κρατήσουν "όρθια"......

.........Γιατί ο εκτροφέας είναι ο μόνος σύνδεσμος μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος: μόνο μέσω αυτού μπορεί η φυλή να μείνει ζωντανή." ---

Peggy Adamson.

"The Grand Old Breed "

174216552_1619965844859022_7720567757039

...."Το θάρρος του είναι παροιμιώδες"...

Όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στο στάνταρ της φυλής...

Άρα το ιδανικό δείγμα της φυλής μας θα πρέπει πάντα να επιδεικνύει θάρρος και αυτοπεποίθηση.Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας απολύτως συμβιβασμός σε αυτό για τον χαρακτήρα του American Staffordshire terrier.

Το ιδανικό δείγμα λοιπόν θα πρέπει πάντα να έχει θάρρος και να είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους ανθρώπους.

Δεν θα πρέπει να δεχτούμε σε καμία περίπτωση ένα American Staffordshire terrier που είναι επιθετικό απέναντι στον άνθρωπο.. απειλητικό... ή "ντροπαλό". Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εντελώς λάθος και αδικαιολόγητα.

"Η φυσιολογική εντύπωση του American Staffordshire terrier"

Θα πρέπει να σου δημιουργήσει την εντύπωση ενός πολύ δυνατού σκύλου σε σχέση με το μέγεθός του. Είναι μεσαίου μεγέθους σκύλος.. όχι μεγαλόσωμο. Η φυσική δύναμη που κατέχει είναι τεράστια σε σχέση με τις διαστάσεις του. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μεγάλο σε μέγεθος ή βαρύ σε κιλά.

Είναι ένα σκυλί με πολύ καλή σωματική δομή... μυώδες.. αλλά ευκίνητο και με "χάρη".

Το σωστό δείγμα θα φαίνεται ισορροπημένο σε όλους τους τομείς...με αυξημένη μυϊκή μάζα.... αλλά όχι με "conditioning" σκύλου agility. Τα λεγόμενα αυτά, είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να περιμένουμε από ένα "νορμάλ" δείγμα American Staffordshire terrier.... χωρίς όμως να υπάρχει υπερβολή σε τίποτα.

Η "ισορροπία" δύναμης και ευκινησίας,θα πρέπει ΠΆΝΤΑ να λαμβάνεται υπόψη.

Θα πρέπει να είναι "στιβαρό" , χωρίς μακριά πόδια...και η "γραμμή" του να μην θυμίζει σκύλο αγώνων ταχύτητας. Δεν είναι σκύλος αγώνων ταχύτητας με μακριά πόδια και ελαφρύ σώμα.

Για να γίνω περισσότερο κατανοητός...αν ήταν αθλητής θα ήταν στο τρίαθλο ή στο δέκαθλο...και όχι στο bodybuilding η στην άρση βαρών.

Κλείνοντας....η ιστορία τών American Staffordshire terrier δημιούργησε ένα ζώο με απόλυτη ισορροπία μεταξύ δύναμης και ευκινησίας.. και με πολύ έξυπνο μυαλό ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτές τις αρετές

Αυτή η ισορροπία θα πρέπει ΠΆΝΤΑ να λαμβάνεται υπόψη....

...και όπως λέγανε οι πρωτοπόροι της ράτσας:

..."share your knowledge...is the only way to achieve immortality in the breed"

Στην φωτογραφία:

"BLADE PRIME TOUCH" 49cm 30kg.

292143328_1940324702823133_7463694660628303848_n.jpg

"Η ΚΊΝΗΣΗ ΤΟΥ Amstaf ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ"

Του Paco Zanoia.

"        Αισθάνομαι υποχρεωμένος να γράψω για να λύσω το αυξανόμενο πρόβλημα στους στίβους των dog show στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο...

Στην πραγματικότητα, όπως λίγοι από εμάς γνωρίζουμε, ο "τύπος" και η "ισορροπία" είναι μεγάλης σημασίας και το "μέγεθος" πρέπει να διατηρείται σε συνάρτηση με το Standard, και "ο τρόπος που παρουσιάζετε ο σκύλος έχει κάποια σημασία", αλλά η πραγματική δοκιμασία για το Am Staf είναι - η "σωστή κίνηση Terrier".

            Ο Γερμανικός ποιμενικός είναι μια άλλη ράτσα . .

           Είμαι σε αυτή τη φυλή όλη μου τη ζωή και είχα τη χαρά να γνωρίσω και να ακούσω μερικούς από τους σπουδαίους εκτροφείς σε όλο τον κόσμο όπως οι Clifford Ormsby, Hendrix Harper, Dick Pascoe, Fred Sindelar, Bill Peterson - για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

          Η γνώμη αυτών... και πολλών άλλων μεγάλων ήταν πάντα η ίδια, είναι αυτή που γράφτηκε παραπάνω.

           Επομένως εναντιωνόμαστε στο λάθος μονοπάτι που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι νέοι κριτές και εκτροφείς: "Σήμερα, η κίνηση των περισσότερων από τους νικητές της έκθεσης σκύλων με Am Staf είναι εντελώς λάθος!"

     ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΈΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΓΡΆΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΎΣ ΕΙΔΙΚΟΎΣ ΕΚΤΡΟΦΕΊΣ AM STAF . ...

.....Αφήστε τους αδαείς και τους "πολιτικάντηδες" να φύγουν από τον κόσμο των σκύλων και να ξεχάσουμε όλη αυτή την "υπερβολή" πριν να είναι αργά, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να σώσουμε

την "The Grand Old Breed".

P.Zanoia.

292368252_1936147473240856_8889826353289026374_n.jpg

.... γράφει ο P.Zanoia...

"F L A S H Y"(Φανταχτερό)

Ο "εκθεσιακός σκύλος" που βλέπουμε γενικά στα "σόου" δεν είναι ο σωστός τύπος για τη φυλή μας... όπως επίσης είναι λάθος και η επιμονή στην επιβράβευση, την αναπαραγωγή και τον χειρισμό του "φανταχτερού", ενός σκύλου με χαρακτηριστικά που είναι αντίθετα με το Πρότυπο της φυλής μας, βάση του AKC (American Kennel club).

Η επίπεδη ραχη, η απουσία "κρούπ", η ψηλή βάση της ουράς, οι υπεργωνίες στα πίσω πόδια, οι ίσιοι ώμοι και τα κεφάλια τύπου Μαστίφ, έχουν οδηγήσει στην καταστροφή της επιλογής των Am Stafs.

Αυτοί οι σκύλοι με αυτά τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά είναι λανθασμένοι και η συνέχιση της βράβευσης και της εκτροφής τους με αυτά τα σοβαρά ελαττώματα... σε μόλις δέκα χρόνια οδήγησε στην καταστροφή του American Staffordshire terrier σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προσθέστε σε όλα αυτά και το "ιπτάμενο τρότ" δηλαδή οι χειριστές να "τρέχουν" μέσα στο "στίβο"(δεν είναι σωστό για το Am Staf)... και τις κακές ιδιοσυγκρασίες (σκύλοι που δαγκώνουν τον άνθρωπο): η ράτσα μας τελείωσε!

Με αυτήν την ανάρτηση, αγαπητοί μου εκτροφείς-κριτές-χειριστές-πωλητές που εκτρέφουν, κρίνουν, παρουσιάζουν, πουλάνε αυτά τα λάθος Am Stafs σε όλο τον κόσμο: Θέλω απλώς όλοι εσείς να ξέρετε ότι δεν είστε φίλοι μου στη φυλή των Amstaf, δεν ήσασταν.... και δεν θα είστε ποτέ. Ντροπή σας!!

" Paco Zanoia "

Ο κ. Wilfred T. "Bill" Brandon αξίζει το μεγαλύτερο μέρος της "δόξας για το American Staffordshire Terrier, πετυχαίνοντας την αναγνώριση της φυλής το 1936 από την A.K.C (American Kennel club)

. . Ήταν ο κύριος "παίκτης" στη δημιουργία του προτύπου της φυλής.

....Ευχαριστούμε κύριε Brandon

....Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κάτι... είναι η γνώση....

American Staffordshire terrier.

"The Grand Old Breed"

162069346_1599198486935758_7454571521961

Το 1994 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης συναντήθηκε ο Paco Zanoia (De Paco XZ Kennel) με έναν από τους ιδρυτές της φυλής, τον Clifford Ormsby, και τη σύζυγό του Alberta ("X-pert Kennels" ιδρύθηκε το 1930)...σε συνέντευξη του ο Zanoia δήλωσε τα εξής....

"Θα είμαι αιώνια ευγνώμων σε αυτό το ζευγάρι - και οι δύο σχεδόν ενενήντα ετών εκείνη την εποχή (απεβίωσαν το 1996 και το 2001, αντίστοιχα) - που με δίδαξαν για το πνεύμα της φυλής των AmStaf.

Θυμάμαι τι του άρεσε να λέει ο Cliff στους εκτροφείς που τον επισκέφτηκαν:

«Αν θέλετε να γίνετε εκτροφέας, ενεργήστε ως εκτροφέας».

Και σε σχέση με το "Πραγματικό American Staffordshire terrier", θα έλεγε:

"Μόλις έχετε το σωστό κεφάλι, ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα".

......... και η "Alberta" - η κ. Ormsby, η πρώτη εκτροφέας - κριτής της φυλής, πρόσθετε πάντα ότι:

"Οι λευκές πατούσες..είναι οι 'σφιχτές' πατουσες".

We must always respect the greatest dog of all times.....

"The Grand Old Breed"

Prime Selection.

163558431_1600374310151509_5557685864032

Junior Champion GR.

"BLADE PRIME TOUCH"

...Το επίσημο στάνταρ της φυλής, όπως ξεκάθαρα αναφέρει (10 Ιουνίου 1936)...

"Δείνει την εντύπωση ενός πολύ δυνατού σκύλου σε σύγκριση με το μέγεθος, μυώδης αλλά ευκίνητος και με "χάρη".....σε πλήρη αντίληψη του περιβάλλοντος....φουλ ταπεραμεντο,σε εγρήγορση, χαρούμενο και ψυχικά σταθερό"

alligraphy. Use it to emphasize small sections of text in paragraphs.

182674162_1634129443442662_6550507649968

"PIT BULL/AMSTAFF ΜΙΑ ΡΆΤΣΑ, ΤΡΊΑ ΣΤΆΝΤΑΡ"! (ADBA-UKC-AKC): "The Grand Old Breed"

"Τα American Staffordshire terrier δεν "άλλαξαν"απλά,στα περίπου 80 χρόνια εκτροφής σε σύγκριση με τα Pit bull.

Σήμερα ακόμη, μέσα στην ράτσα των Amstaff , υπάρχουν ας πούμε κάποιες "παράλληλες ράτσες" που αν και έχουν αναγνωρισμένα πεντιγκρι της "AKC" ή της "FCI" σαν καθαρόαιμα American Staffordshire terrier,στην όψη όμως καθώς και στον χαρακτήρα δίνουν μια πολύ κακή και λάθος ερμηνεία του "στάνταρ" της ράτσας.

Όσοι όμως εκτροφείς εκτρέφουν σωστά δείγματα Pit Bull ή American Staffordshire terrier, γνωρίζουν καλά ότι η έκφραση "The Grand Old Breed" αναφέρεται σε μια μεγάλη οικογένεια τών "Terrier"... μέσα στην οποία είναι πολύ σημαντικότερο το "ταμπεραμέντο" σε συνδυασμό με την "απροθυμία" των σκύλων μας να επιτεθούν και να δαγκώνουν τον άνθρωπο...από όλες τις νίκες στα σόου

Όσο για το μέλλον ... πιστεύω ότι τα σωστά Pit bull και American Staffordshire terrier...θα είναι μια από τις ελάχιστες ράτσες που θα αντισταθούν... στην σημερινή επιμονή τών ανθρώπων και της "μόδας" για την καταστροφή της φυλής και του προτύπου...." --- R.Paco Zanoia.

Στη φωτογραφία η απάντηση του τότε προέδρου του κλάμπ American Staffordshire terrier "Brandon".....για την θετική φυσικά αναγνώριση σκύλων Pit Bull του κυρίου "Colby"(εκτροφέα Pit Bull)..... ως American Staffordshire terrier πλέων......

...... Ιανουάριος 29..1943.

Στο κάτω μέρος της σελίδας...."The Grand Old Breed"

167501966_1608451189343821_8816698805157

"Ο σκοπός τών Dog show"

"Ο πρωταρχικός στόχος των dog show , ήταν να σου δίνουν την δυνατότητα να επιλέξεις το καλύτερο "δείγμα" της φυλής για να το χρησιμοποιήσει κάποιος στην εκτροφή του με σκοπό την διατήρηση και βελτίωση της εκάστοτε ράτσας.

Αυτό μπορεί ακόμα να επιτευχθεί με το να μαθαίνεις το "στάνταρ" της φυλής και να χρησιμοποιείς την ευκαιρία να βλέπεις πολλά σκυλιά με το να βρίσκεσαι σε ένα dog show.... εκεί θα πρέπει όμως ΕΣΎ ο ίδιος να βρεις τα καλύτερα δείγματα της φυλής.

Δυστυχώς πλέον τα show συνεισφέρουν στον "αποπροσανατολισμό" στην ράτσα... αφού οι περισσότεροι κάνουν εκτροφή με τους "νικητές".....το "dog show" τελικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που λέει.."ένα show".

Η "A.K.C και η F.C.I δεν ισχυρίζονται κάτι περισσότερο.

Ο εκτροφέας πρέπει να αποφασίσει λοιπόν ανάμεσα.......στο να κάνει προσπάθεια να καταλάβει για το τί προορίζονταν τα American Staffordshire terrier να είναι, πάντα με βάση το "στάνταρ" της φυλής, ώστε να εκτρέφει τα καλύτερα δείγματα με βάση αυτό...... ή να πάει με το παρόν διεφθαρμένο "τσίρκο" των dog show.

Δυστυχώς το χειρότερο που μπορεί να συμβεί λόγο αυτής της διαφθοράς ενάντια στην πραγματική έννοια ενός dog show είναι το εξής:... Ένας νέος εκτροφέας μπορεί να φέρει στον αγώνα ένα πραγματικά εξαιρετικό δείγμα της φυλής και να μην διακριθεί καθόλου...με αποτέλεσμα να αποθαρρύνει τον εκτροφέα... και να βγάλει εκτός εκτροφής ένα πολύ καλό σκύλο που θα βελτιώσει την ράτσα.

Άρα το "κλειδί" για να διατηρηθεί και να βελτιωθεί το American Staffordshire terrier είναι η ΓΝΏΣΗ!!... πάντα μαζί με την επιθυμία να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά άξιο λόγου, έργο!

Οι "Τύποι" των American Staffordshire terrier.

"Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στους 3 τύπους της ράτσας.Το στάνταρ της φυλής δεν αναφέρεται σε 3 τύπους.

Το στάνταρ δεν επιτρέπει καμία "διαφοροποίηση" από τα απαιτούμενα και τις προδιαγραφές της ράτσας ότι τύπο και να έχεις.. αυτό πρέπει να το καταλάβουμε!!

Άσχετα αν ο σκύλος είναι λίγο περισσότερο "bully" ή περισσότερο "terrier" ..θα πρέπει πάντα να ανταποκρίνεται στο στάνταρ όπως γράφτηκε στο παρελθόν.

....και να θυμάστε πάντα πως ο σκύλος αυτός είναι TERRIER"

---- William F.(Bill) Peterson (Willynwood knl. U.S.A)

127507673_1518234848365456_2454477668330

...."Ο στόχος δεν είναι να ζήσεις αιώνια.... αλλά να δημιουργήσεις κάτι που θα κρατήσει για πάντα"....

... πολλοί από τους παλαιότερους γνώστες της φυλής λένε πως ένα καλό Αμσταφ σίγουρα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ή δύο "White Rock" στο pedigree του....

Στην φωτογραφία:

Champion "White Rock Apache"

...Γεννήθηκε το 2009.... συνεχίζει να "ζεί" σε ένα καλύτερο μέρος...

"The Grand old Breed"

172341425_1616359768552963_5030056694140
172190194_1616359805219626_5094107355116
132429172_1538982506290690_8751583640181
132411399_1538982479624026_7606954488772

Το "μέγεθος"...

Το επίσημο στάνταρ της φυλής, όπως ξεκάθαρα αναφέρει (10 Ιουνίου 1936)...

"Δείνει την εντύπωση ενός πολύ δυνατού σκύλου σε σύγκριση με το μέγεθος, μυώδης αλλά ευκίνητος και με "χάρη".....σε πλήρη αντίληψη του περιβάλλοντος....φουλ ταπεραμεντο,σε εγρήγορση, χαρούμενο και ψυχικά σταθερό"

Ας δούμε λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.. για το "μέγεθος" από το

"Dog World Magazine May 1962" από τον "Clifford A.Ormsby".....τι λέει ο ίδιος:

"Παραθέτω αυτό το άρθρο με την ελπίδα ότι θα κινήσει το ενδιαφέρον των εκτροφεων Amstaff.Η εμπειρία μου με την φυλή των Αμσταφ χρονολογείται πίσω στο 1930 και είμαι ένας από τους δύο πρωτεργάτες του "Staffordshire Terrier Club of America" STCA

Οι παλαιότεροι γνώστες των Αμσταφ συχνά έλεγαν το εξής..."Είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα καλό μεγάλο Αμσταφ"..σαν αποτέλεσμα αυτού, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα, είναι τό μέγεθος. Κάποιοι αδιαφορούν για αυτό λέγοντας ότι και άλλες ράτσες έχουν το ίδιο θέμα, αλλά οι κριτές διαλέγουν για "νικητές στα σόου" τα μεγάλα σε μέγεθος...

"Το να κάνεις θυσίες είναι μεγάλη υποθεση, στο να μπορέσεις να κάνεις καλή και σωστή εκτροφή"

Η "παλιά σχολή" εκτροφεων, υπονοεί επίσης ότι τα "μεγάλα" σε μέγεθος Amstaff ,δεν είναι καθαρόαιμα.

Δεν θελω να επιστρέψω στο προηγούμενο σχόλιο ...αλλά δεν θέλουμε παραλλαγές στον "τύπο" και στο ταπεραμεντο που έκανε τόσο γνωστή την ράτσα μας τα χρόνια που πέρασαν.... παρόλα αυτά όμως, δεν πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι ποτέ με το American Staffordshire terrier ,που δεν δείχνει υγείες... ή που μπορεί να έχει "προγναθισμο" στραβά πόδια και "αδύναμες" πατούσες.

Το "σωστό"..."ιδανικό" μέγεθος Αμσταφ, σύμφωνα με το στάνταρ του Staffordshire Terrier Club of America.. είναι αρκετό σε μέγεθος σκύλος για όλους!

Αυτό είναι το μέγεθος που είναι σωστό και πρέπει να προτιμάται...το μεγαλύτερο σε μέγεθος Amstaff ,δεν μπορεί να κινείται με την "χάρη" και την ευκινησία που είναι τόσο σημαντικά για το Αμσταφ.

Αν θέλουμε η ράτσα να προοδεύσει .. τότε ας προσαρμοστούμε στο στάνταρ της φυλής και να εκτρέφουμε σκύλους που μπορούν να πάρουν τις "μεγάλες" διακρίσεις στα σόου.

Η ράτσα απέκτησε αυτήν την φήμη για το μεγάλο μέγεθος πρόσφατα.... άρα με πολύ δουλειά από το μέρος τών "εκθετών" στα σόου, μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερες "δάφνες" για την φυλή μας.....και να ξαναβάλουμε το American Staffordshire terrier εκεί που δικαιωματικά ανοίκει...στην κορυφή."

"Vol 7 ,number 45 Dog World May 1962"

Bree is a spirited and standout font that takes its inspiration from handwriting. It's sure to grab your reader's attention, especially in short paragraphs.

"Τα "διπλά" καταγεγραμμένα σκυλιά (UKC/AKC)"

...Η ιστορία έχει ως εξής... Αμερική 1898, το Pit bull terrier καταχωρήθηκε στα μητρώα του United Kennel club(UKC) με την ονομασία "American Pit bull terrier".

Εκείνη την εποχή η UKC κατέγραφε στους καταλόγους της μόνο το American Pit bull terrier.. σήμερα βέβαια έχει πολλές ακόμα ράτσες.

Το 1913 ιδρύθηκε η "American Dog Breeders Association" (ADBA) ..η οποία μέχρι και σήμερα έχει εγγεγραμμένα στους καταλόγους της, μόνο American Pit bull terrier.

Το 1936 μετά την επιμονή και την αποφασιστικότητα του Bill Brandon, το American Kennel club (AKC) αναγνώρισε το Pit bull υπό την ονομασία "Staffordshire terrier" ... συγκεκριμένα 50 σκύλοι Pit bull αναγνωρίστηκαν από το παλαιότερο κλάμπ σκύλων στην Αμερικήτην AKC,.. με την νέα ονομασία "Staffordshire Terrier".

Για μία μεγάλη χρονική περίοδο το "Staffordshire Club of America" αρχικά μέσο του Bill Brandon , δεχόταν αιτήσεις αναγνώρισης από Pit bull σκύλους.. να καταχωρηθούν ως "Staffordshire terrier"..... άρα όλα τα ορίτζιναλ αρχικά σκυλιά που γίνονται δεκτά τότε από την "AKC" προέρχονται από σκυλιά που είχε στο "στοκ"της η "UKC", δηλαδή Pit bull σκύλους.

Επίσης μεταξύ του 1950 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 καταγεγραμμένα σκυλιά Pit bull ,μπορούσαν να συμμετάσχουν σε σόου μορφολογίας της AKC μαζί με Staffordshire terriers ...και κατακτούσαν ακόμα και την διάκριση του Πρωταθλητή!!

.... επίσης από τις 18 Φεβρουαρίου του 1960 όταν η AKC άλλαξε τους κανόνες που κράτησαν για 3 χρόνια... καταγεγραμμένα Πιτ Μπουλ σκυλιά μπορούσαν να ζευγαρώνουν με Staffordshire terrier και η γέννα καταγραφόταν στην AKC ως Staffordshire terrier....

....τον Ιανουάριο του 1972 τα Staffordshire terrier έλαβαν την τελική ονομασία τους "American Staffordshire terrier"...

Η ιστορία της φυλής μας είναι σπουδαία.... αλλά και ξεκάθαρη.... είναι ίσως η μοναδική ράτσα που μέσα από τα χρόνια, πέρα από πολλά άλλα... πάλεψε ακόμα και για την τελική ονομασία της...

......για μένα .. αλλά και για τους περισσότερους θα είναι πάντα ...

"The Grand Old Breed".

139523043_1556997817822492_3690253401979

Τα σκυλιά στα pedigree....και η σημασία της "κατανόησης" του "στάνταρ" μέσα από τα λόγια ενός πολύ σημαντικού εκτροφέα των American Staffordshire terrier.

Bill Peterson "Willynwood Kennel"

"Η συμβολή μου προοριζόταν στο να τονίσω το πόσο σημαντικά είναι τα σκυλιά σε ένα πεντιγκρι , σύμφωνα με το πόσο καλά αντιπροσωπεύουν το "στάνταρ" των Amstaf.

Η γνώση αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματική επιλογή τών γονέων της γέννας.

Αν λοιπόν κάποιος δεν έχει κατανοήσει το "στάνταρ" και τι αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της φυλής....δεν θα γίνει ποτέ καλός εκτροφέας.

Αν δεν έχεις δεί ποτέ τα σκυλιά που περιλαμβάνει το πεντιγκρι...δεν μπορείς να έχεις άποψη για την ποιότητα τους.

Για εμένα αυτές οι απλές αλήθειες είναι η ουσία της απαραίτητης βάσης που πρέπει να έχει οποιοσδήποτε επιχειρήσει να κάνει εκτροφή σκύλων.

Πολλά λοιπόν American Staffordshire terrier που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για εκτροφή , αποτυγχάνουν να είναι μέσα στο "στάνταρ" .... και παρόλα αυτά είναι πρωταθλητές και έχουν δώσει μέσα από γέννες και άλλους πρωταθλητές.

Αυτό λοιπόν μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα....και ποιο είναι αυτό??

.....Η απάντηση είναι απλή.....η επιμονή να νομίζουμε ότι το καλύτερο American Staffordshire terrier είναι αυτό που "κερδίζει" στις εκθέσεις μορφολογίας.... σε αντίθεση με αυτά πού αντιπροσωπεύουν επάξια το "στάνταρ" της φυλής,να μήν παίρνουν καμία διάκριση.

Αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα όταν δεν κατανοούμε την φυλή..... όταν δεν ενημερωνόμαστε....και το βασικότερο,όταν δεν σεβόμαστε και δεν ακολουθούμε αυτό που ξεκάθαρα λέει το "στάνταρ" της φυλής τών American Staffordshire terrier."

Bill Peterson.

119967529_1460837250771883_5102052487729

"Η κατανόηση της κληρονομιάς ....των ριζών ...και της καταγωγής των American Staffordshire terrier είναι το σημαντικότερο κομμάτι για το μέλλον της φυλής....."

Η πραγματική δύναμη κρύβεται στις "ρίζες"... και όχι στα "κλαδιά"....

....ας μείνουμε λοιπόν πιστοί στο "στάνταρ" όπως αυτό γράφτηκε το 1936... είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε ανέπαφες τις "ρίζες" της σπουδαιότερης φυλής στον κόσμο...

Multi.Champion "AURELIA PRIME TOUCH"

..9 μηνών στην φωτογραφία

156535565_1587531958102411_1863836934400